Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Превозвачите няма да блокират изходите на София в петък

Стефан Чайков
Снимка: БГНЕС

Превозвачите няма да блокират изходите на София този петък, след като е постигната договореност с Агенция "Пътна инфраструктура". Остава обаче забраната за движение на тирове по магистралите от 18.00 до 21.00 часа в петък и от 14.00 до 20.00 часа в неделя. Тировете ще използват подбалканския път от София до Бургас, ще имат право да се движат и от Русе в посока Варна и по път 1-3 от Ябланица през Плевен до Бяла. Това каза за "Хоризонт" председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков

Ще се намали обхвата на заповедта, която беше издадена на 22-ри юли, така че да може да им се осигурят алтернативни маршрути по по-слабо натоварените трасета. Времето си остава същото - от 18.00 до 21.00 часа в петък и от 14.00 до 20.00 часа в неделя. Променя се просто списъкът на пътищата. Основното, което се договорихме с тях е, че все пак автомагистралите ще останат затворени в този интервал от време, тъй като сега, предвид летния сезон, големия трафик и на туристи, български, чужди, знаете и проблема и с турските гастдрбайтери - все пак в този интервал от време те се съгласиха магистралите да останат затворени за тежкотоварно движение. Разделихме се с уговорката, ако имаме възможност в петък сутринта да се видим на кафе при мен и да обсъдим други въпроси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44