Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заседанието на парламента се провали

| обновено на 31.07.14 в 09:37
Снимка: Ивайло Михайлов

Заседанието на парламента се провали поради липса на кворум. В пленарната зала се регистрираха общо 95 депутати от БСП и ДПС, вместо необходимите 121. ГЕРБ запълни заканата си да не влиза в пленарната зала заради обвиненията в съглашателство с ДПС при актуализацията на първо четене на бюджета на Здравната каса и на държавния бюджет. Лидерът на партията Бойко Борисов посочи, че няма да позволи в последните три дни БСП да обявяват коалиция КТБ - ГЕРБ - ДПС:

Те стигнаха до наглостта, ние подходихме държавнически и казахме: "Добре. Все пак това е здравето на хората. Ще ги изтърпиме, ще ги подкрепиме. Стигнахме до там да ни викат "горчиво" в парламента на нас с ДПС, където се целуваха по мостовете и се извиняваха като млади госпожици. Много е възможно тия, които се целуваха в неделя, да се целуват и на 6-ти.

По програма депутатите трябва да разгледат промени в Закона за управление на отпадъците и в Закона за защита на конкуренцията, който бе върнат с президентско вето. След като парламентарната група на "Атака" се отказа от участие още в началото на месеца, кворумът днес ще зависи от БСП, ДПС и четиримата "независими" депутати. За промени в Закона за отпадъците настояваха фирми за цветни и черни метали, които блокираха гранични пунктове по-рано този месец. Председателят на парламента Михаил Миков насрочи следващото заседание за петък от 9.00 часа.

От "Коалиция за България" и ДПС декларираха, че ще остаат в парламента до разпускането му.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Атанас Мерджанов: ПГ на Коалиция за България остава в НС, няма да търсим контакт с Борисов

Парламентарната група на Коалиция за България също ще остане в Народното събрание до разпускането му, увери председателят на групата Атанас Мерджанов. Той допусна, че ГЕРБ може да се върне в парламента. БСП не може да търси контакти с Бойко..

публикувано на 31.07.14 в 10:09

Местан: Трябва да гледаме на актуализацията на бюджета през интереса на пациентите и лекарите

Лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че парламентарната група на движението ще присъства в Народното събрание и през следващите дни, включително и на извънредното заседание в понеделник, когато се очаква на второ четене да бъде гласувана актуализацията на..

публикувано на 31.07.14 в 10:03
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44