Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Главната база на Специалните сили на либийската армия отново е в техни ръце

Автор:

Специалните сили на либийската армия в град Бенгази са възстановили контрола над главната си база, която беше завзета от радикални ислямисти, съобщи телевизия Ал Арабия, цитиран от ИТАР-ТАСС. Ислямистката групировка "Ансар аш Шариа" обяви вчера, че е установила контрол над Бенгази, след като завзе всички военни бази в града. След двата дни на сражения във втория по големина град на Либия са убити най-малко 75 души.

Междувременно САЩ, Великобритания, Франция, Китай и Филипините започнаха евакуация на свои граждани от Либия. Въоръжените сблъсъци между съперничещи си групировки принуждават и хиляди либийци да бягат от страната.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44