Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Училищата в Либерия са затворени заради разрастващата се епидемия от Ебола

Автор:
Либерийски жени разглеждат брошурата на УНИЦЕФ за предпазване от Ебола
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Властите в Либерия разпоредиха всички училища да бъдат затворени, а много райони в страната да бъдат поставени под карантина заради разрастващата се епидемия от Ебола, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Мерките, които включват и 30-дневен принудителен отпуск за служителите в администрацията, трябва да бъдат приведени в действие от армията на Либерия.

672-ма души са починали от вируса Ебола в Либерия, Гвинея и Сиера Лионе, според данни на Световната здравна организация.

Американският корпус на мира съобщи, че изтегля временно своите 340 доброволци от трите страни, заради епидемията. Доброволците работят в областта на образованието, здравеопазването и селското стопанство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44