Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работник загина при изкопни работи в пловдивския квартал "Коматево"

Снимка: БГНЕС

Петдесет и осем годишен работник загина в пловдивския квартал "Коматево", след като беше затрупан от голямо количество пръст в изкоп за полагане на тръби за канализацията на района.

Инцидентът е станал, докато работникът подравнявал почвата в триметровия изкоп. Колегите му се опитали да помогнат, на място пристигнали и два спасителни екипа на пожарната, но не са имали достатъчно време, защото срутилото се количество земна маса е било огромно и мъжът е починал.

Директорът на Инспекцията по труда Атанас Чернаев заяви, че фирмата ЕТ "Рангел Стойчев", наета за изкопните дейности и полагането на тръбите, не е извършила задължителното укрепване:

Изискали сме да ни бъдат представени документациите, свързани с тази дейност, проекти, планове за безопасност, ако има такива, досиета на работниците, инструктажи и прочие неща, които ще ни покажат какви мерки за осигуряване на здравна безопасност са предприети. Разбира се, основното нещо, което се изясни, че не е направено, липсата на укрепване на откосите е причината, основната, за този инцидент. 

Проверката на Инспекцията по труда и разследването на случая продължават.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44