Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пропадна заседанието на парламента, няма кворум

| обновено на 01.08.14 в 09:22
Снимка: БГНЕС
Народното събрание не събра кворум и днес, за да проведе редовното си заседание. В пленарна зала се регистрираха 76 народни представители - от БСП и ДПС. Депутатите от ГЕРБ не присъстваха в зала, както предварително бяха обявили.

По програма трябваше да бъдат обсъдени промените в Закона за управление на отпадъците и Закона за защита на конкуренцията, след като депутатите не можаха да преодолеят наложеното върху него президентско вето.

Председателят на НС Михаил Миков напомни, че в понеделник има извънредно заседание: Има извънредно заседание насрочено и тогава очевидно ще приключи тази сесия на 42-рото Народно събрание, а с това и мандатът му. Тези, които няма да бъдат на извънредното заседание, да си пожелаем здраве и успешна предизборна кампания, работа в името на хората. В деня на извънредното заседание ние от ръководството ще бъдем пак тук.

В понеделник ще бъде последното заседание на 42-рото Народно събрание, въпреки че по правилник сесията на парламента трябваше да приключи в края на юли. От днес народните представители трябваше да са вече във ваканция.

Решението за извънредното заседание беше взето още във вторник по предложение на ГЕРБ и подкрепено от ДПС, за да бъдат окончателно гласувани актуализациите на бюджетите на държавата и на Здравната каса. По предложение на ДПС беше прието ваканцията на депутатите да започне от 5-и август.  Политическото поведение на ГЕРБ обаче поставя под въпрос окончателното гласуване на актуализациите в  понеделник.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44