Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лютви Местан: Трябва да се редактира решението служебното правителство да сключва заеми

Лютви Местан
Снимка: БГНЕС
Според ДПС решението дали служебното правителство трябва да сключва заеми трябва да бъде редактирано съществено, каза лидерът на партията Лютви Местан. Решението ще бъде обсъждано в понеделник на извънредното заседание на Народното събрание, което ще гледа на второ четене и актуализацията на бюджета.

Ако има съгласие да се разглежда и тази точка, трябва да настъпят съществени редакции. Трябва да е ясно, не просто сумата, трябва да е ясно, че става въпрос за прибягване до този инструмент само при крайна необходимост. Трябва ясно да се отбележи необходимостта и от последваща ратификация, т.е. трябва да се преодолеят всички съмнения за противоконституционност, трябва да се преодолеят всички съмнения, че се делегира каквото и да е безконтролно право. Ако има съгласие проектът да се обсъди, трябва да постигнем съгласие за окончателната редакция, но съм песимист, каза пред журналисти в парламента Местан.

На разговорите при президента днес от ДПС ще припомнят само, че подкрепят актуализацията на бюджета на Здравната каса и на държавния бюджет. Местан повтори, че отговорността към правителството се носи до последния миг на управлението и упрекна БСП, че в последния момент играят ролята на опозиция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44