Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици се включват в екологично обучение и живот на открито край Дунав

Снимка: Полина Тодорова
Силистренското сдружение "Дунавски клуб" започва тридневната си инициатива "Училище в лодка - екологично обучение и живот на открито край река Дунав". В инициативата участват ученици и активисти на сдружението.

16 любители на дунавските приключения, повечето от които ученици, ще прекарат три дни в палатков лагер на остров Чайтепе близо до Силистра. Целта на програмата е да се даде възможност на младите хора да научат повече за природата и нейното опазване, както и да развият уменията си за живот на открито край реката.

По време на престоя си лагерниците ще се научат да вземат проби за изследване чистотата на речните води и ще се запознаят с биологичното разнообразие и различните видове риба в река Дунав.

В експедиция с лодка около близките острови те ще издирват и описват различни растителни и животински видове, характерни за акваторията на реката.

Плаващото училище ще завърши в късния следобед в неделя, а всички участници ще получат сертификати за участие.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44