Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Избягалият ягуар от зоопарка в Ловеч е бил убит

| обновено на 03.08.14 в 18:02
Снимка: БГНЕС

Избягалият от зоопарка в Ловеч ягуар е бил убит, съобщиха от областната дирекция на МВР в Ловеч. 

Той е бил застрелян близо до оградата на зоопарка. Животното е тръгнало да излиза от пролука и затова се е наложило ловджия да стреля. Според кмета Минчо Казанджиев не е имало друг вариант.

Около 50 човека издирваха избягалия от зоопарка в Ловеч тази сутрин ягуар. Животното е избягало, докато работник е почиствал клетката му и вратата е била оставена отворена. В издирването бяха ангажирани и ловци, от които се очакваше да упоят ягуара, а ако не успеят - да го застрелят. Участниците в издирването,
което продължи около шест часа, са били с упойващи с бойни пушки, както и с топлинни камери.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44