Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дончо Барбалов: Столичната община има 1,192 млн. лева за почистване на речните корита

Снимка: БГНЕС

Над 320 милиона лева са приходите на Столичната община от данъци и такси за първите 6 месеца на годината. Заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов посочи, че има значително увеличение на приходите от реклама и наеми в сравнение с миналата година.

По думите му Общината е предвидила средства за корекция на речни корита с цел превенция от наводнения:

След като се видя, че тази година има доста дъждове, общата сума, с която разполагаме за почистване на речните корита, е в размер на 1 192 000 лева. Друга, свързана с превенция дейност, която напредва успешно, е за река Лесновска - изграждане на дига при Долни Богров. Работим и по проект за река Искър, където най-вероятно ще са необходими значителни средства точно за критичните участъци. Следим ежедневно нивото на язовирите и се получава справка и се поддържа, така че да се осигури необходимото ниво от гледна точка на защита на населението. За язовир "Панчарево" и язовир "Искър" на практика не отговаря Столична община, но естествено имаме много добра комуникация с всички държавни институции, така че сме напълно информирани за тяхното състояние и нива.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44