Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

За почистване на всички канали и дерета в Силистренско са необходими 400 000 лева

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Около 400 000 лева са необходими за почистване на всички канали и дерета на територията на Силистренска област. Поради липса на средства в бюджета обаче Общината може да осигури само малка част от парите и при евентуален порой населените места са изложени на риск от наводнения.

Кметовете и кметските наместници в селата на общината от месеци алармират за необходимостта от почистване на каналите и деретата, но ограниченият бюджет не позволява да бъдат отпуснати необходимите средства, коментира зам.-кметът по финанси Димо Стоев. Общината се кани да купи няколко храстореза, с които работниците от временната заетост да почистват каналите от растителност:

Страшно голяма необходимост има от почистване и на каналите. Знаете какъв проблем е за страната като цяло. Всички села са бухнали в растителност от дъждовете. Вероятно там ще отпуснем малко средства. Колкото и да ни е трудно, ще изтръскаме чувала и ще намерим и за това, макар и, смея да кажа, сравнително козметично. Сега купуваме 3-4 резачки, ще действаме комплексно по отделните села.

Със средства от Държавния фонд “Бедствия“ се извършва ремонт на мост в с. Калипетрово, разрушен от поройните дъждове през пролетта.

Поради липса на финансиране обаче още не е реализиран проектът за изграждане на защитна стена в с. Иширково, пострадало от наводнение преди няколко години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44