Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕК трябва да одобри Споразумението за партньорство с България до края на седмицата

Очаква се до края на тази седмица Европейската комисия да одобри Споразумението за партньорство с България, като най-вероятно това ще стане в четвъртък.

Документът беше приет от правителството на Пламен Орешарски в края на юни и определя приоритетите при усвояване на пари от европейските структурни и инвестиционни фондове в периода до 2020-а година.

През есента се очаква и одобрение от Брюксел за новите оперативни програми, което ще даде възможност страната ни да започне да използва предвидените за тях средства в новия евробюджет.

Европейската комисия съобщи за известен напредък в опитите си да поднови тристранния диалог с Русия и Украйна за газовите доставки.

Вече има потвърждение за двустранна среща по темата между комисаря по енергетиката Гюнтер Йотингер и руският енергиен министър Александър Новак.

Говорителката на Йотингер Марлене Холцнер съобщи, че тя ще се проведе в края на август в Москва и по време на нея ще бъдат обсъдени възможностите за продължаване на диалога в тристранен формат.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44