Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 160 общини с одобрени процедури за модернизация на инфраструктурата

Снимка: БГНЕС

Над 160 общини имат подписани процедури за развитие на селските райони, обяви в Добрич изпълнителният директор на Държавния фонд "Земеделие " Атанас Добрев:

Българските кметове на тези 160 процедури, които съм разписал, могат да започнат спокойно строително-монтажните работи за развитие на общините, тоест канализации, асфалт.

На въпрос колко и какви залежали проекти има, Добрев отговори:

В четвъртък имаше експертна комисия за одобряване на проекти, където минаха 676 проекта по мярка 121 - инвестиции в земеделски стопанства. С тази комисия се одобриха над 380 милиона лева инвестиции, а субсидиите, които ще влязат в представителите на агробизнеса, ще бъдат над 180 милиона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44