Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бюджетни средства за дейности по ОП "Околна среда"

Над 166 милиона лева ще бъдат отпуснати от бюджета за изплащане на дейностите по програма "Околна среда". Проектите бяха блокирани заради забавени плащания от държавата, а европарите по програма "Околна среда" са спрени.

В процес на одобрение са още около 202 милиона лева по програма "Околна среда". Когато Европейската комисия разреши да бъдат ползвани отново спрените европари, тогава ще бъдат възстановени на страната изплатените от бюджета суми.

Наложена е финансова корекция в размер на 3,5 милиона лева за всички проекти по програма "Околна среда". Европейската комисия настоява за допълнителни санкции, но екоминистерството води преговори да не се стигне до това решение.

До една-две седмици ще бъдат изяснени всички обстоятелства за работата на системите за контрол и се очаква решение на Европейската комисия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44