Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Автор:

Под заглавие: "Служебен кабинет до новите избори: България се сдоби с проевропейско преходно правителство" онлайн изданието на германското списание Шпигел публикува кратък материал за приоритетите и за някои от министрите в новия кабинет. Според германското издание, една от задачите на правителството е  подготовка за въвеждане на еврото.

Френският вестник Лез еко отбелязва, че кризата разтърсва най-бедната страна в Европа от над 16 месеца и че консервативната партия на Бойко Борисов се смята за фаворит на изборите.

Русия няма да внася една година храни от страните, въвели икономически санкции срещу нея. Предстои правителството да разработи списък с конкретните стоки, пише Росийская газета.  "Най-важното", според официоза, е да не се допусне поскъпване. Списъкът с ембарговите стоки ще бъде публикуван днес, твърди Комерсант. Вместо производители от Европа и САЩ, руските вносители ще изберат доставчици от Латинска Америка, пише РБК дейли.

Вестниците в Гърция отбелязват, че страната се опасява от  проблем с износа на нейни плодове и зеленчуци за Руската федерация и от недостиг на резервни части за руското въоръжение в гръцката армия.

"Нов риск на турската граница - бежански поток от Ирак", пише днес в заглавие турският вестник Миллиет.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44