Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Патриарх Неофит благослови служебния министър-председател Георги Близнашки

Снимка: БГНЕС

Точно в 11 часа в Патриаршеския дом за първата среща с главата на Българската православна църква Патриарх Неофит пристигна служебният министър-председател Георги Близнашки.

Срещата продължи четвърт час, след което във видимо добро настроение той напусна Патриаршеския дом. Близнашки каза, че е получил благословение от патриарха. Служебният премиер съобщи, че тази подкрепа е и за всички пострадали наши сънародници по време на наводненията и пороите. Той видя във встъпването в длъжност на ръководеното от него правителство на Преображение Господне като "много красив знак", изпълнен с дълбока символика и необходимост да се търси едно ново начало за преобразуването на страната ни и реформите, които са на дневен ред.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44