Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина 52-годишна жена от Пазарджик, съпругът й обвинява "Спешна помощ"

52-годишна жена от Пазарджик е починала, след като от Центъра за спешна медицинска помощ са отказали да изпратят линейка до дома й. Твърдението е на съпруга на починалата жена.

В писмо до медиите Васил Томов съобщава, че на 23 юли съпругата му Мария, която страда от остра чернодробна недостатъчност, получава кризи. Първото обаждане до "Спешна помощ" е в 19.30 часа. Следват още няколко обаждания, но оттам съобщават, че след като пациентката живее на 100 метра от здравното заведение е по-добре близките й да я докарат сами. В 23 часа все пак пристига екип на "Спешна помощ". Бият обезболяваща инжекция на жената, но след час-два състоянието й отново се влошава. Тогава близките й я откарват в пловдивска болница, където жената издъхва. Лекарите са установили възпаление на жлъчката. В Центъра за спешна помощ започна вътрешна проверка на случая след подадена жалба от съпруга на починалата Мария.

Директорът на звеното д-р Надка Пангарова обясни:
Това, което ни забави, е, че двама от нашите колеги са в платен годишен отпуск. Ние на всяка цена трябва да изискаме и да изчакаме техните писмени обяснения по случая. Днес един от фелдшерите мина оттук, очакваме медицинската сестра да дойде най-рано в понеделник, след което все пак ще ни трябва ден-два технологично време и ще имаме окончателно становище. Причината за смъртта поради неоказана спешна медицинска помощ е предмет на съдебно-медицинска експертиза и не бих могла да дам отговор на този въпрос.
По случая е образувана и прокурорска проверка.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44