Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осем хиляди лева даде възрастна жена от Кюстендил на телефонни измамници

Снимка: Мария Съботинова
Възрастна жена от Кюстендил е предала осем хиляди лева на телефонни измамници. Измамата е била извършена по класически сценарий. Непознат мъжки глас съобщил по телефона на жената, че е лекар, а дъщеря й се намира в тежко състояние в областната болница. Наложителна била скъпа операция на крака й. 82-годишната жена успяла за около 30 минути да събере всичките си спестени пари - 8 хиляди лева, които предала на мъж, представящ се за служител на Здравната каса.

Жената хвърлила парите от терасата. Не успяла да види измамника. Било тъмно. По-късно жертвата на телефонната измама споделила със своя съседка за случилото се, а после сигнализирали в полицията. Пред криминалистите тя споделила, че цял живот е събирала тези пари.

От полицията призовават роднините на възрастни и живеещи сами хора по-често да говорят с тях за риска от измами и съветват да не се държат вкъщи големи суми пари.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44