Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25-килограмов тумор отстраниха в Александровска болница

Снимка: wikimedia.org

Сложна и рядка операция извършиха лекарите от Втора хирургия на Александровска болница. Те отстраниха 25-килограмов тумор от корема на 50-годишен мъж от Русе. 

Подобно заболяване е изключително рядко. Пациентът от година и половина имал болки и подуване. Коремната обиколка растяла непрекъснато и причинявала на моменти запушване на червата. Лежал е в няколко клиники на страната, но с лечението е постигнат временен ефект, никой не се е наел да го оперира. От последното място, където е консултиран, му дали още 3 месеца живот. 

Пациентът се възстановява, състоянието му е стабилно.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44