Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ иска "осветляване" на преговорите с "Уестингхаус"

Георги Първанов
Снимка: БГНЕС

Партия АБВ  настоя служебното правителство да осветли целия процес на преговорите около подписаното от предишния кабинет споразумение с американската компания "Уестингхаус"  за строителството на Седми блок на АЕЦ "Козлодуй". Лидерът на партията Георги Първанов коментира, че трябва да се изясни  какви разговори са  провеждани с отделни политически партии: 
За нас наистина е много важно да видим какви са финансовите, икономическите и техническите параметри на подписаното споразумение. Става дума наистина за един проект, който може да се окаже двойно по-скъп от онова, което мнозина критикуваха по отношение на "Белене". Един реактор на "Уестингхаус" ще струва горе-долу, колкото двата реактора на "Белене". При това ние не знаем много неща, свързани с доставките на гориво и съхраняването на отработеното гориво. Аз поставям настойчиво въпроса, защо този процес беше така ускорен, така форсиран.
След среща с ръководствата на КНСБ и "Подкрепа" беше обобщено, че предизборната програма на партията съвпада с исканията на синдикатите за промяна в управлението на страната, включително чрез промени в Конституцията. АБВ подкрепи идеята за ревизия на целия процес на приватизация в България. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44