Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 300 хиляди лева ремонтират читалището в ловешкото село Малиново

Читалището в с. Малиново

Читалището в ловешкото село Малиново ще бъде ремонтирано цялостно. Средствата, 300 хиляди лева, са осигурени от публичната инвестиционна програма на правителството на Пламен Орешарски, а проектът е на Община Ловеч.

Читалището в Малиново е едно от най-големите в общината. Секретарят му Добрина Андреева обясни, че то се нуждае от основен ремонт, защото е започнало да се руши, и посочи какво ще се реконструира: 

Първо покривът, ел. инсталацията, подът, таваните на салона и библиотеката. В момента функционира библиотеката и компютърната зала, а салонът е затворен.

Андреева допълни, че читалището развива активна дейност, а библиотеката  разполага с 8 хиляди тома: 

Библиотеката ни има около 200 читатели - и възрастни, и деца.

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев допълни, че преди читалището в Малиново основни ремонти са направени на читалищата в Йоглав, Баховица, Лисец и Продимчец:

Читалищата са средищата, където хората в населените места се събират и където водят своя живот. Важни са за нас и ние ще направим всичко възможно поетапно да бъдат извършени ремонти на всичките




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44