Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Подобрява се състоянието на най-тежко пострадалия от взрива в Костенец

Снимка: Николай Христов

Състоянието на най-тежко пострадалия след вчерашния взрив във военния завод "ТЕРЕМ-Цар Самуил" се подобрява, съобщи за "Хоризонт" д-р Николай Добрев, медицински директор в болница "Света Анна":

Сутринта се канеха да го извеждат от реанимация. Вероятно ще бъде изведен в малко по-късните часове в клиниката по неврохирургия. Нямаме сериозни увреди на вътрешни органи и така-нататък. Контролните ни изследвания и проследяване са в рамките на нормата.

От общината в Костенец съобщиха, че администрацията ще работи днес и утре, за да може всички жители с щети по къщите си след взрива във Военния завод, да могат да подадат жалби и комисия да опише щетите им.

При вчерашната експлозия пострадаха десетима работници, а на над 40 къщи бяха нанесени щети. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44