Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 1700 делегати от 115 страни са в София за конгреса на Международната транспортна федерация

Снимка: БТА

Транспортни работници от цял свят се събират в София за Конгреса на Международната транспортна федерация. За първи път форумът се провежда в България. На откриването ще присъстват вицепрезидентът Маргарита Попова, служебният премиер Георги Близнашки, президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев.

НДК ще събере над 1700 делегати и представители на транспортни работници от 115 страни. Конгресът се провежда на всеки 4 години на различен континент. София спечели домакинството благодарение на усилията на Съюза на транспортните синдикати в България. 43-тият конгрес ще се проведе от 10-и до 16-и август, а на него ще бъдат взети най-важните решения на Международната транспортна федерация. Профсъюзите ще трябва да определят програмата за следващите 4 години и ще изберат свой изпълнителен съвет, президент и заместник-президенти. Това е най-голямото синдикално събитие, състояло се някога у нас, като в защита на природата по време на форума няма да бъде използвана хартия. Всичко ще се осъществява изцяло в електронен формат.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44