Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "София диша" се провежда на улица "Ангел Кънчев"

Снимка: БГНЕС

На литературата е посветено днешното издание на вече традиционния фестивал "София диша". На улица "Ангел Кънчев"от 16 до 22 часа актьори ще припомнят на децата приказки от български и чужди автори. За първи път  посетителите ще могат да се включат и в създаването на литературна творба. По уникален начин ще бъде представена и творба на Пейо Яворов - поемата „Сафо“. Кристина Спасовска,  един от организаторите на мероприятието, каза:

Ще дадем платформа, сцена за изява на самостоятелни автори, които досега не са били издавани. Ще дадем възможност и на издателските къщи да представят новата си литература. Те ще организират писателите, които да се срещнат с публиката, да дадат автографи, да поговорят, евентуално да напишат един разказ заедно, така че всеки да се почувства ангажиран с литературата и с думите.

Във връзка с провеждането на Фестивала, от Столичната община информират шофьорите, че престоят, паркирането и влизането на превозни средства ще бъдат забранени от 8 до 23 часа по ул. „Ангел Кънчев” между улица „Солунска” и булевард „Патриарх Евтимий” , а също и на площад "Райко Даскалов".  От 8 до 22 часа се забранява влизането в двете посоки на  превозните средства по околните улици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44