Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва благотворителна кампания за пострадалите от наводненията в Мизия

Снимка: Светослав Цветанов

Отводняването на град Мизия ще продължи. Има остра нужда от доброволци, които да се включат в почистването на разрушените квартали.

По инициатива на общината в Благоевград, днес започва благотворителна кампания за пострадалите. Акцията ще бъде открита в 11 часа на площада пред Общината. Ще бъде оставена кутия за набиране на парични средства. Доброволци ще приемат добре пакетирани и трайни хранителни продукти, дрехи и одеяла за бедстващите. Община Благоевград поема ангажимента да достави събраните финансови средства и материалите до бедстващата зона. Местната власт в Благоевград отправи призив и към бизнеса в района да дари техника, домашна посуда, храни и дезинфекционни препарати. Производители и търговци от борсата за плодове и зеленчуци край петричкото село Карналово също изявиха готовност да се включат в благотворителната акция. Те ще подготвят продукти, които в близките дни с помощта на БЧК ще бъдат транспортирани до Мизия.

В Ловеч продължава кампанията за набавяне на вода и пакетирана храна в помощ на пострадалите от наводнението в Мизия, организирана от Гражданско сдружение "Пазители на розата". Набират се и доброволци, които да помогнат за разчистване на калта и тинята след оттичане на водите. Желаещите да се включат могат да потърсят представителите на Българския червен кръст в Ловеч.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44