Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 семейства, пострадали от наводненията в Добрич, са настанени в общински жилища

Снимка: БГНЕС

17 семейства, пострадали от наводненията в Добрич, са настанени в общински жилища. Подадените молби за настаняване са 47, но една част от хората не са имали адресна регистрация, а други са се отказали.

За 15 дни с 29 хиляди лева собствени средства, общинската фирма „Жилфонд-инвест“, ремонтира жилища за пострадалите от наводненията. С помощта на БЧК и дарители, ги обзаведе с матраци, одеяла, постелъчно бельо.

От 47 подадени молби, в момента в общински жилища са настанени 17 семейства, уточни изпълнителният директор на „Жилфонд-инвест“ Илия Михайлов:

Десет от тях си изтеглиха молбите, шест нямаха добричка адресна регистрация. Четири се отказаха без причина. Никъде в заявлението няма отразена каква е причината. И десет въобще не се явиха.

Пострадалите от наводненията са настанени със заповед на кмета за една година и плащат редовен месечен наем за общинските жилища.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44