Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екатерина Захариева: Парите за саниране не са застрашени

Снимка: БГНЕС

За да не бъдат загубени европейски средства за саниране на сгради по проекта за енергийна ефективност е необходимо да се довършат бързо процедурите за избор на строители. Това коментира министърът на регионалното развитие Екатерина Захариева. Сериозен проблем е, че част от европарите за саниране на жилища са блокирани в Корпоративна търговска банка. Средствата са предназначени за нисколихвени кредити. Министър Захариева посочи:

Искам да успокоя хората, парите на регионалната програма за безвъзмездната помощ са налични, т.е. те не са там. Единствено техни доверителни сметки, които обаче са защитени по закон, те са под 197 хиляди лева, те са различни доверителни сметки. Да, те като сума са около 500 хиляди, но са на различни лица. Така че те ще бъдат върнати, те ще бъдат възстановени, хората трябва да са спокойни. По-големият риск е за парите, които са 13 милиона, които са по програмата всъщност, защото те не са защитени със закона до 100 хиляди евро депозит. Това обаче са европейски средства.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44