Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сливен се включва в честването на Международния ден на младежта – 12-и август

Снимка: Сдружение "Младеж за развитие"

Младежкият дом в града под Сините камъни, съвместно с читалище “Христо Ботев 1897” и танцово студио “Борис Панайотов” към Военния клуб, организират "Отворено пространство" на младите хора под мотото "Чуйте нашия глас". Празникът ще бъде отбелязан с голямо парти в Градската градина от 17 часа. За пореден път организаторите обещават богата и разнообразна програма, в която са включени рисунка на асфалт, творчески ателиета, зумба парти, йога на смеха, уъркшоп за народно творчество, прожекция на филм и др. Интересно предизвикателство за младите хора ще бъде “Хайд парк”, в рамките на който те ще имат възможността да кажат това, което ги вълнува.

12-и август е обявен за Международен ден на младежта по решение на Общото събрание на ООН от 17-и декември 1999-а г., когато се приемат препоръките на Световната конференция на министрите, отговорни за младежта, от Лисабон 8-12 август 1998-а година, за организиране на публични събития и инициативи, за повече разбиране към Световната програма за действие за младежта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44