Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: БГНЕС

„Хора, които никога не са играли, се точат на джакпот от 7 милиона лева“, съобщава НОВИНАР в голямо заглавие над информацията, че Българският спортен тотализатор е поискал от Комисията по хазарта да прибави към натрупаната до момента сума 5-те милиона, които хакери се опитаха да откраднат преди седмица.

„Българският спортен тотализатор най-вероятно е проспал хакерската атака, с която 19-годишните Николай и Продан Маринови опитаха да присвоят джакпот от 5 милиона лева.“ Според вестник ТРУД „такъв извод се налага от разминаването в думите на Мария Янева, директор на дирекция „Обработка и контрол на тиражите“, и на прокуратурата за времето, в което е подаден сигналът за манипулацията. От думите на Янева излиза, че тотото е хванало хакерската атака минути след изтеглянето на числата на 26-и юни. Необяснимо защо тогава сигналът от тотализатора до полицията е подаден едва в началото на юли по данни на прокуратурата“, пише ТРУД.

„Признаха си: язовири са удавили Мизия“, пише СТАНДАРТ. Вестникът се позовава на кмета на града Виолин Крушовенски и общинска комисия, която е установила, че причина за потопа от 1-ви август е скъсана стена на язовир „Стубел“ край Борован.

„Над половин България е засегната от болестта „син език“, пише вестник ЗЕМЯ, като цитира директора на Българската агенция по безопасност на храните Пламен Моллов. „Епидемията е обхванала 16 области и засега няма как да бъде преборена. Ветеринарни лекари коментират, че единственият шанс опасността да отмине е при захлаждане на времето. Те очакват болестта да бъде овладяна едва през октомври“, пише вестникът.

КАПИТАЛ DAILY помества материал за „най-субсидираните производители на тютюн“. „Години наред българските политици мотивират предоставянето на субсидии за тютюн с факта, че те са необходими на около 50 хиляди бедни фермери. Оказва се, че 11 милиона лева или 10 процента от 119-те милиона държавна дотация през тази година отиват в двайсет компании. Въпросните компании са свързани помежду си, половината не попадат в топ 20 на производителите на тютюн, а общият брой на осигурените им работници е 280, т.е. половин процент от заетите в сектора, отбелязва КАПИТАЛ DAILY.

„Гаврата с болни продължава“, пише 24 ЧАСА. „Хиляди хора чакат на опашки в жегата заради код в рецептурните книжки. Здравната каса ще работи по шест часа в събота до края на август“, информира вестникът.

Вестник ДУМА посвещава водещия си материал на кадруването в служебния кабинет. Под прицела на вестника е новоназначеният заместник-министър на инвестиционното проектиране Георги Савов. На негово име се водят „над 20 фирми“. „Повечето от тях са свързани с дейности, за които архитект Савов ще отговаря във ведомството строителство, архитектура, инвестиционно проектиране“, сочи ДУМА.

„Шефът на Агенция „Митници“ Павел Тонев ще бъде сменен в близките дни“, твърди ПРЕСА. „Причина за рокадата са ниските приходи на ведомството. Към края на юни митничарите са внесли в бюджета само 3 милиарда и 650 милиона лева. Сумата е с близо 790 милиона по-малко от планираното. Финансовият министър Румен Порожанов още не е решил окончателно кой ще замести Тонев, който е на този пост от девет месеца.“ С големи шансове да наследи митниците е шефът им от времето на ГЕРБ Ваньо Танов, твърди ПРЕСА.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44