Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Засегнатите от наводнението през юни детски градини в Добрич ще отворят врати през септември

Снимка: Жоро Александров

Засегнатите от наводнението през юни детски градини в Добрич ще отворят врати през септември. Регионалната здравна инспекция разреши те да работят с 80 на сто от капацитета си.

Групите в двете наводнени детски градини ще бъдат разположени на вторите етажи в кабинетите по музика и физкултурните салони. Регионалната здравна инспекция е разпоредила броят на децата да е 80 на сто от капацитета, а след ремонта на кухненските помещения храната да се приготвя на място. В детската ясла групите също ще бъдат разположени само на втория етаж. В случай че записаните деца се окажат повече, те ще бъдат преместени в други заведения.

Двете детски градини са сред осемте най-пострадали от наводнението общински сгради в Добрич. В рамките на един месец общината изпрати два пъти искане за помощ от междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС. До днес обаче пари все още не са пристигнали.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44