Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румяна Коларова: Учебната година ще започне навреме

| обновено на 12.08.14 в 15:16
Снимка: БГНЕС

Новата учебна година ще започне навреме, въпреки обилните наводнения у нас и необходимите ремонти на училищата, заяви  служебният министър на образованието Румяна Коларова.

От парите на ведомството трябва да се съкратят около 19 милиона лева заради актуализацията на бюджета на НЗОК, допълни тя и увери, че това няма да повлияе на учебния процес.

Актуализацията на бюджета на НЗОК не беше съгласувана с Министерството на образованието. Една от първите ни задачи беше да видим какво ще трябва да съкратим от бюджета на Министерството. Това е съкращение, което е последващо след ограничаването или съкращаването на едни 12 милиона, които ние искахме за наука, които са съкратени и в настоящия бюджет. През последните два месеца в Просветното министерство са направени 108 назначения и преназначения, като имате предвид, че има хора, които са преназначавани три до пет пъти, за да може да им бъде гарантирана стабилна позиция. Имаме сериозни проблеми, на които трябва да намерим решение.

Коларова представи и заместник министрите си. За училищното образование ще отговаря Ваня Кастрева, досега началник на Столичния инспекторат по образованието, а за висшето образование и науката - заместник-ректорът на Техническия университет в София Валери Младенов.

Еврофондовете стават отговорност на професор Николай Денков.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44