Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Видин оттегли жалбата си срещу задържането от ДАНС

| обновено на 12.08.14 в 14:29
Снимка: Община Видин

Кметът на Видин Герго Гергов оттегли жалбата си срещу принудителното си задържане от ДАНС. Мярката му беше наложена на 31 юли след съвместна операция на ДАНС и новосформираното звено за борба с корупцията по сигнали за съмнения за нарушения на Закона за обществените поръчки при доставката на храни в бюджетните учреждения. Делото, по искане на Софийската градска прокуратура, за отстраняването на кмета от длъжност е насрочено за четвъртък в Окръжния съд във Видин.

Делото по жалбата, с която кметът на Видин оспорва задържането си, беше насрочено в административния съд на Видин. На открито съдебно заседание Георги Гергов обяви, че е съгласен с действията на ДАНС и оттегля жалбата.

Въпреки, че се създаде сериозен медиен шум, че в медиите непрекъснато и днес продължават да се раздават присъди на кмета на община Видин, аз смятам, като кмет на община Видин и като държавник, че действията на прокуратурата и ДАНС са били точно такива, каквито аз бих използвал.

Гергов е привлечен като обвиняем за умишлено неизпълнение на служебните си задължения по Закона за обществените поръчки. Според ДАНС, на общината са нанесени вреди за 150 000 лева и е разколебано доверието в местната власт. Повдигнати са обвинения за открити в дома на кмета антични монети и патрони, за които не е представено разрешително за притежание.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44