Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вторият етап от строежа на приюта за кучета в Горни Богров ще е завършен през септември

До края на септември ще завърши изграждането на втория епат на приюта за безстопанствени кучета "Горни Богров". Стойността на приюта е над 1 300 000 лева. Той е от отворен тип и е с капацитет 1 100 места.  Кметът на София Йорданка Фандъкова настоява за национална програма и законови промени за справяне с проблема с бездомните кучета. Продължават да се изоставят малки четириноги в София, коментира за "Хоризонт" директорът на "Екоравновесие" д-р Манол Нейков. В приюта в Долни Богров в момента има 846 кучата, 40 от които са бебета:

В продължение на един месец няколко котила, които прибрахме от улиците на София, изхвърлени малки кучета, онзи ден прибрахме и от печатницата на БНБ на "Цариградско шосе" една каракачанска овчарка с малки кучета. В една от преносимите клетки има 8 малки кученца, изхвърлени, вчера сутринта ги намерихме с кашони пред приюта. Трябват законодателни промени. Задължително в закона трябва да залегне задължителната кастрация в България, след което  регистрацията няма да спаси само положението. Регистрация, задължителна кастрация и огромни глоби за некастрирани кучета, защото в противен случай в момента всичко е пожелателно. Знаем хора, които два пъти годишно си казват: моята кучка като роди, аз ги изхвърлям. Значи сто кучки като родят два пъти годишно, по пет стават 1000 кучета, този капацитет на новия приют свършва.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44