Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Борисовата градина се провежда инициативата, посветена на Международния ден на младежта

Снимка: БГНЕС

В 17 ч. на Лятната сцена в Борисовата градина започна инициативата, посветена на Международния ден на младежта - 12 август.  В различни шатри неправителствени организации и институции представят дейности, насочвани към младите хора. Центърът за развитие на човешките ресурси ще покаже новата си програма за тях "Еразъм плюс". Министерството на труда и социалната политика ще промотира тенденциите за заетост и възможностите за реализация на по младото поколение. Българският младежки червен кръст представя дейността си чрез различни информационни брошури. Яна Геловска изброи:

Информационна брошура за предпазване от СПИН, информационна кампания за подкрепа на ХИВ-позитивни, информация за децата как да пресичат безопасно.

По време на младежката проява тази вечер, министърът на младежта и спорта в служебния кабинет Евгения Раданова ще награди участниците в конкурса за есе на тема: "Заедно в различията си за един по-толерантен свят". Участниците в него са разсъждавали как могат да бъдат по-сплотени помежду си въпреки особеностите на всеки човек. Калина Тодорова каза:

Всички знаем, че толерантността възпитава към един по добър свят. Тази черта на младежите си проличава и отличава у тях като едно положително качество. Бих казала, че младите хора днес са сплотени. Сплотява ги младежката дейност и всичко живо в тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44