Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Тутракан е задържан мъж, издирван от Интерпол

Полицията в Тутракан е задържала 33-годишен мъж, издирван от Интерпол и чрез Шенгенската информационна система. При задържането мъжът едва не прегазил с колата си полицейските служители, опитали се да го спрат.

33-годишният криминално проявен мъж бил засечен с много висока скорост от патрул на КАТ в Сливо поле, но отказал да се подчини на подадения знак да спре. Патрулите веднага уведомили колегите си в Тутракан, които организирали полицейски пост при село Нова Черна. Мъжът се е придвижвал с лек автомобил „Фолксваген” и отново не реагирал на полицейската палка. Вместо това завил рязко и потеглил в обратна посока, като едва не прегазил полицаите. След кратко преследване фолксвагенът навлязъл в слънчогледова нива. Там водачът изоставил колата и се укрил, като взел със себе си и регистрационните табели. Малко по-късно мъжът бил задържан. Оказало се, че той е с богато криминално минало, а колата е в Шенгенската информационна система и се издирва от Интерпол. Задържан е за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44