Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

9-годишният Кристиян Кинчев се нуждае от неотложно лечение в Германия

9-годишният Кристиян Кинчев от София се нуждае от неотложно лечение в Германия, за което са необходими близо 137 хиляди евро. По този повод Общината в Ловеч излезе с апел към гражданите да се включат в дарителската кампания за набирането на необходимите средства.

9-годишният Кристиян пострада тежко на 1-ви май тази година, докато играел със свой приятел в градинката на НДК. Момчето, чийто баща е от Ловеч, падна в 10-метровата дупка, от която се виждат фонтаните в подлеза.

Борбата за живота му продължава три седмици в реанимацията на "Пирогов" и още два месеца в детска неврохирургия.

Състоянието му е стабилизирано до така наречената "будна кома". Днес детето е изписано от болницата "Свети Наум", защото клиничната пътека е изчерпана.

Единственият шанс за Кристиян сега е тримесечно лечение в Германия, за което обаче са необходими непосилните за семейството му близо 137 000 евро.

Средствата за лечението на 9-годишния Кристиян се набират в банкова сметка чрез Пейпал, или чрез дарителски SMS.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44