Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Според ВМРО и НФСБ Близнашки е избързал с номинацията на Кристалина Георгиева

Снимка: БГНЕС
ВМРО и НФСБ смятат Кристалина Георгиева за неподготвена за поста Върховен представител на ЕС по външната политика. Според лидера на НФСБ Валери Симеонов трябвало е на този пост да бъде номиран Слави Бинев.

Според лидера на ВМРО Красимир Каракачанов служебният премиер Георги Близнашки не е трябвало да избързва с номинацията на Кристалина Георгиева. Тя е трябвало, според него, да се срещне с лидерите на политическите сили, представени в  ЕП, и да им представи визията си за развитието на европейската дипломация. И лидерът на НФСБ Валери Симеонов, смята, че Георгиева не е подготвена за този пост, който е много важен.

Симеонов съобщи, че от Патриотичния съюз са поискали среща със служебния премиер за премахването на "мъртвите души" от избирателните списъци:

Ние ще настояваме, ще изискаме при срещата с господин Близнашки, на първо място да се изчисти максимално избирателният списък, тъй като той може да доведе, както е до момента, до огромни деформации в изборните резултати. Ние смятаме, че и ден не трябва да бъде губен. Прекалено е малко времето, прекалено много са констатираните до момента нарушения, които вече са като утъпкана пътека.


Според Каракачанов българските изселници от Турция трябва да гласуват само в дипломатическите ни представителства в югоизточната ни съседка. Право на това според него трябва да имат само тези от тях, които живеят постоянно в страната ни. Каракачанов  изрази смущението си, че българското външно министерство, не е  реагирало на думите на новоизбрания турски президент Ердоган, че победата му е победа за Македония, Косово и Босна:

Изказването му, че неговата победа е победа за "голяма Турция", че неговата победа е победа и за Прищина, и за Скопие и Сараево, за пореден път дава една илюстрация какви са амбициите на турската външна политика.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44