Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възобновяват строителството на нова спортна зала в Гоце Делчев

Близо 5 милиона лева ще усвои община Гоце Делчев за довършване на модерната спортна зала и подмяна на водопроводната мрежа в централната част на града. Над 1 милион лева осигурява Предприятието за управление на дейностите по околна среда за подмяна на остарялата водна инфраструктура. 15-те улици са с обща дължина 4,5 километра. Заедно с полагането на нова водопроводна мрежа ще бъдат монтирани и необходимият брой пожарни хидранти и спирателни кранове.

След много години се възобновява и строителството на новата спортна зала в града. Финансирането в размер на 3,5 милиона лева е осигурено от държавния бюджет чрез публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие". Средствата ще обезпечат строително-монтажните работи, оборудването и обзавеждането на залата. Общата застроена площ на комплекса е 3070 квадратни метра, в това число и хотелска част. Капацитетът на залата ще бъде 1100 места, а площта й близо 2000 квадратни метра.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44