Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националната агенция за приходите в Силистра отчете ръст от близо 1 млн. лева

Близо 1 милион лева ръст на приходите от началото на годината отчитат в офиса на Националната агенция за приходите в Силистра.

Приходите от данък върху доходите на физическите лица за седемте месеца от началото на годината са 8,64 млн. лева, като ръстът само миналата година е близо 1 милион лева. С около 0,5 милион лева са увеличени и приходите от корпоративни данъци.

Ръст на събираемостта има и при всички видове осигурителни вноски. Спрямо същия период на миналата година са събрани с 3,3 милиона лева повече социални и здравни плащания. Силистренските данъчни отчитат намаляване на приходите от данъка върху добавената стойност. Обяснението според експертите е въведеният от началото на годината механизъм за „обратно начисляване” на ДДС за доставки на зърно и технически култури, при който производителят продава само стойността на стоката, а данъкът се начислява от купувача.

Тъй като област Силистра е предимно селскостопански район, спирането на начисляване на ДДС от земеделските производители и ежемесечното възстановяване на реализираните от тях разходи за производство оказват влияние върху събираемостта на този вид данък.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44