Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високите температури и вятърът станаха причина за разпалването на пожари в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Температурите в Гърция и днес са изключително високи. Вчера на места живакът достигна 44 градуса. Днес се забелязва леко понижение на температурите, но в рамките на 40 градуса. От Гражданска защита предупреждават за висок риск от пожари. Полиция охранява горски масиви, като не допуска автомобили и хора да влизат в рискови райони.

Пожари бушуват в районите Фтиотида, Ламия, Кардица. Огнеборците успяха да прекъснат движението на огъня и няма опасност за населени места. Загасени огнища се разпалват отново от вятъра.

В кметства и общини денонощно са отворени климатизирани зали за болни хора, възрастни и деца. На чужденците се раздават информационни материали, преведени и на български, с препоръки за лека храна и предпазване  от високите температури.

Милионите туристи прекарват целия ден на плажа, за да се спасят от жаркото време.

Пътна полиция е на крак. Полицейски екипи има почти на всеки 20 километра. Масови проверки се извършват, както на чужденците, така и на гърците. Глобите в Гърция са над 1000 евро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44