Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Имигрантите напускат Гърция, гонени от безработицата в страната

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Икономическите емигранти, останали без работа и без перспективи да си намерят в бъдеще, масово напускат Гърция. Това сочат данните на Националната статистическа служба. Основната вълна на напускащи окончателно са албанците, а заедно с тях и много българи. Това намали броя на осигуряващите се в страната чужденци. Значителни са загубите за осигурителната каса.

Хиляди гърци също напускат страната в търсене на работа и бъдеще основно в други европейски страни. Голям е потокът на гърците също към Австралия и САЩ, където получават помощ от гръцката диаспора.

Заминаващите от Гърция само в рамките на една година са изтеглили от сметките си над 4 милиарда евро, според Националната банка.

Безработицата в Гърция продължава да расте, което потвърждава,че тенденцията гърци и чужденци да напускат страната ще продължава.

Въпреки високите глоби в туризма цари истински хаос на неосигурени работници. Инспекторите по труда денонощно проверяват туристическите райони. В много от тях собствениците са осигурили голяма част от служителите си ден преди очаквана проверка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44