Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В 115-те училища на Плевенска област тече усилена подготовка за новата учебна година

Снимка: БГНЕС

В 115-те  училища на Плевенска област тече усилена подготовка за новата учебна година. Заради недостиг на деца две от учебните заведения - професионална гимназия по добив на полезни  изкопаеми и газоснабдяване в Долни Дъбник и основното училище „Христо Ботев“ в село Староселци , ще бъдат закрити.

Очакванията са, че ремонтите, които в момента се извършват в 31 учебни заведения в областта ще приключат навреме и на 15-и септември учебната година ще започне навсякъде нормално. Най-големият основен ремонт е в Спортното училище и е за над 1 млн. лв. Той трябва да завърши до края на следващата седмица.

Албена Тотева, началник на Регионалния инспекторат по образование в Плевен уточни:

Репонтните дейности са на физкултурни салони, доставка и монтаж на дограма, на покриви, учебни кабинети, на санитари възли, топлоизолация, козметично боядисване на класния стаи, текущи ремонти.

В отговор на потребностите на пазара и бизнеса  за завършилите основно образование за новата учебна година са сформирани шест паралелки по нови специалности – „Малък и среден бизнес“, „Агроекология“, „Технология на хомеопатичните и фитопродукти“, „Логистика на транспортните услуги" и "Графичен дизайн".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44