Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РБ ще връчи на вътрешния министър списък с назначения от последните дни на кабинета "Орешарски"

Снимка: БГНЕС

Реформаторският блок ще се срещне тази седмица с министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов, на която ще му предостави списък с назначения, извършени в последните дни на правителството на Пламен Орешарски, обяви лидерът на СДС Божидар Лукарски.

Има доста областни директори на дирекции на МВР по места, които бяха назначени в последния момент от предишното правителство с идеята да помагат на определени политически сили, не е тайна БСП и ДПС, в конкретни райони при организацията и при провеждането на тези избори. Остана един списък с имена и ще помолим министър Бакалов да вземе отношение по този въпрос и наистина влиянието на тези хора чрез техните кадрови промени да бъде максимално ограничено.

Реформаторите смятат, че Конституцията дава възможност правителството да спре решението за реализиране на проекта "Южен поток" и препоръчва на служебния премиер да се опре на този текст от основния закон и да отмени всички разрешителни за строителството в българската част. Заместник-председателят на "България на гражданите" Димитър Делчев заяви:

На практика се вижда, че когато правителството бездейства по този въпрос и изчаква други да вземат решение, строителите действат и правят този процес необратим.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44