Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

190 животни са умрели от болестта "син език" в Смолянско

Снимка: Шевкие Чакър

В Смолянско 190 животни са умрели досега от болестта „син език“. Първото огнище в района беше регистрирано в началото на юли - съобщи д-р Сава Бозуков  - директор на Областната дирекция по безопасност на храните: 

До този момент на територията на Смолянска област има 15 регистрирани огнища, като в община Баните са шест, в община Смолян - четири, в община Златоград - три и в община Доспат - две огнища. Броят на умрелите животни по общини са: за община Баните - 160, за община Смолян - 22, за община Доспат - осем, общо - 190 закарани в екарисаж Варна. Колегите са на терен постоянно, работят и през почивните дни, при повикване работят там, където има огнища на заболяване, имаме препарати, с които третираме здравите животни. Полагаме всички усилия, работим по дадените указания от БАБХ, изпълняваме ги.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44