Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалното министерство отпуска по 325 лв. на пострадалите от наводненията във Врачанско

Снимка: Светослав Цветанов

До няколко дни всички пострадали от наводненията във врачанска област ще получат по 325 лева еднократна помощ от Министерството на труда и социалната политика. В това увери служебният министър Йордан Христосков. Той информира, че са приети близо 1400 молби. Извършени са плащания на повече от хиляда души. Останалите молби са в процес на проверка, посочи Христосков.

Всички ще получат своите обезщетения така, както пожелаят - по пощенски запис, по дебитна карта, ако разполага с такава, или ще бъдат изплатени в брой. Второто нещо, с което Министерството на труда и социалната политика със своите агенции подпомага пострадалите райони, това е осигуряването на работници за отстраняване на последствията от наводнението. Чрез програмите за субсидирана заетост в целия пострадал район работят 745 човека. По-голямата част от тези хора пряко са ангажирани с отстраняване на последствията - почистване на улици, на дворове, в това число и на къщи на хора, които не могат сами да се справят. Отделно на разположение на кметовете са 2163 човека, които получават месечни помощи, каза служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44