Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Транспортни проблеми вгорчават почивката в Крим

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Километрични опашки се извиват от двете страни на Керченския пролив, който свързва Русия и Крим. Все по-често се съобщава за инциденти и сцени на саморазправа между изнервените курортисти.

Острите транспортни проблеми възникнаха след като стотици хиляди летовници решиха тази година да почиват на присъединения към Русия полуостров. В разгара на сезона времето на чакане на опашката от коли пред фериботния терминал достига до 40 часа. Горещината и липсата на елементарни условия изнервят хората и много от тях се опитват да прередят останалите, а това води до пререкания и физически сблъсъци. 

Само през последните дни жена, която се опита да мине отпред с измама, беше нападната и се озова в медицински пункт с разбита глава, а възрастен мъж получи инфаркт на опашката и почина докато бъде закаран в болница. Руските власти се опитват да решат проблема, като от днес въвеждат електронна система с номера за чакащите. Така те се надяват поне да се въведе елементарен ред и да спрат опитите за пререждане. 

През Керченския пролив постоянно преминават пет ферибота, които могат да превозят до 4 хиляди коли за денонощие. Това е крайно недостатъчно, тъй като на моменти опашката от автомобили достига до 3000. Анексираният Крим се оказа изолиран от Русия по суша и транспортният проблем може да бъде решен едва през 2018-а г. и то при условие, че бъдат спазени обещанията да бъде построен мост над Керченския пролив.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44