Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивчани на протест пред КТБ

Снимка: БГНЕС

Освен в София, Варна и Бургас, и в Пловдив 50 души протестираха пред сградата на Българската народна банка с искане за незабавно отваряне на Корпоративна търговска банка и нейното дъщерно дружество Търговска Банка Виктория.

Протестиращите недоумяваха, как е възможно, досега да не бъде създаден план за оздравяване на банката. Те настояват БНБ и правителството веднага да започнат конкретни действия за отблокирането на сметките им.

Протестът протече мирно и по думите на участниците в него, ако в срок до 21  септември, проблемът с блокираните сметки в Корпоративна търговска банка не бъде решен, те ще съдят държавата.

Хората заплашиха и с гражданско неподчинение.

Настояваме банката да отвори, да може да работим спокойно. Имаме депозити. След това всички фирмени сметки ни са вътре. И г-н Искров още в началото каза, че фирмите трябва да имат и други сметки, но се оказа, че много от фирмите имаме по една сметка и в последния момент трябваше да отваряме нови сметки, за да може да привеждаме осигуровките, коментира един от протестиращите, които е работодател на 5 човека. Той сподели, че правят всичко възможно, да не забавят много заплатите на хората, но се справяли с помощта на заеми от приятели .

В случая очакваме да се прояви поне малко държавност. Ние нямаме никакви институции, нито прокуратура, нито съд. Като държава сме стигнали дъното. И, което е недопустимо, защото сме в Европа и ЕС.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44