Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

WWF стартира кампания за опазване на реките в България

| обновено на 20.08.14 в 09:52
Снимка: Димитър Рибарски
Световният фонд за дивата природа WWF започва в България национална кампания за опазване на реките. Тя ще бъде официално открита на Орлов мост в столицата и целта й е да се посочат най-спешните проблеми.

Съставена е и петиция за опазването на реките под мотото "Допиши историята на реката".

В България се сещаме за реките само след наводнения, след бедствия, а проблемите се трупат с годините и тяхното нерешаване води именно до тези катаклизми. Ние стартираме кампания, насочена към опазване на крайречната растителност, към проблема с изправянето и коригирането на реките, към препречването и изкуствените баражи, които нарушават миграцията на видовете. Ние сме формулирали нашите искания, които ще адресираме към компетентните институции и се надяваме с подкрепата на обществото най-накрая да се стигне до едни по-трайни и целенасочени решения
, обясни Любомир Костадинов експерт в програма "Води" в Световния фонд за дивата природа.

Чуйте подробностите от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44