Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още 47 студенти за платено обучение ще приеме Медицинският университет в Плевен

Снимка: Уикипедия
В Медицинския университет в Плевен започва приемът на още 47 студенти за платено обучение. Най-много са обявените места за специалността "Медицина" – 25. С решение на Академичния съвет Медицинският университет в Плевен отпуска още места за платено обучение за пет медицински сестри, четири акушерки, четирима медицински лаборанти, двама помощник фарматевти, по три места за медицинска рехабилитация и ерготерапия и опазване и контрол на общественото здраве.

За тези специалности се изисква успешно положен тест по биология в Плевен или в друг медицински университет. Право за участие имат и кандидат-студенти с успешно положен държавен зрелостен изпит по биология.

Най-голямата годишна такса за обучение е за специалността медицина – малко над 7400 лева. За останалите места таксата е между 2300 и 4100 лева. Новата учебна година в Медицинския университет в Плевен започва на 8-и септември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44