Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жената, пострадала при пропадането на асансьор, е била временно събудена

| обновено на 20.08.14 в 16:46
Снимка: БГНЕС
41-годишната жена, която пострада при вчерашното пропадане на асансьор в София, е била временно събудена от медикаментозната кома и се е видяла с близките си. Това съобщи за "Хоризонт" директорът на болница "Света Анна" д-р Димитър Димитров. По думите му жената остава в тежко състояние и отново е поставена в изкуствена кома. Утре предстоят няколко интервенции:

Стабилизация на гръбначен стълб и операция на глезена, който е счупен на много лошо място. В утрешния ден, дай Боже, всичко да бъде наред, а и през нощта,  защото тя е в тежко състояние, даже я събудихме жената, тя е в медикаментозна кома, видя се с близките си и сега пак сме я поставили на този режим поради тежкия шок в бял дроб, оттока на мозъка, знаете, тя има поредица от политравми, обясни д-р Димитър Димитров от болница "Света Анна".

По-рано той съобщи, че състоянието на пострадалата е стабилизирано, но все още има опасност за живота й.

Пациентката изкара спокойно нощта след проведените тежки коремни операции през вчерашния ден. Хемодинамично е стабилна, все още е в медикаментозна кома, тъй като състоянието й, а и това е вид лечение, да успокоим малко мозъчните и белодробните отоци. Ще се проведе консилиум между неврохирурзите и ортопедите, заедно с екипа на реаниматорите. На него ще присъстват и близките на пациентката, които вече няколко пъти бяха при нас, за да се обсъди втората и третата операция, а именно стабилизацията на счупените прешлени, тъй като има опасност, ако не се извърши тази интервенция, да се получат по-тежки травми. Предстои и операция на глезена, обясни д-р Димитров.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44